میکرونیدلینگ چیست؟
میکرونیدلینگ یکی از جدیدترین روش های درمانی پوست است، که از آن برای از بین بردن جای جوش، لک، زخم و.. می توان استفاده کرد.
این روش میت واند به صورت جدید و مدرن و یا به صورت سنتی مورد انجام قرار گیرد. همچنین سابقه درمانی آن بیش از 50 سال است. این روش به منظور جوان سازی پوست در مصریان قدیم با ماسک های زبر، همچون سنگ مرمر که لایه های مرده پوست را برداشته و سبب می شود تا لایه پوست جدیدی ساخته شود.
روش انجام میکرونیدلینگ چگونه است؟
این روش با استفاده از سوزن های بسیار کوچک انجام می شود. در صورت شخص سوراخ های کوچک ایجاد شده و سوزن های Microneedling نازک حاوی مواد خاص به آن تزریق می شود.
همانطور که گفته شد، این متد دارای دو روش مدرن و سنتی است که اکنون به آنها میپردازیم.
نوع اول: به صورت دستی
در این روش از دستگاهی بنام درمارولر که دارای یک غلتک و چندیدن سوزن نازک، که این نوع سوزن ها از تیتانیوم ساخته شده، همراه است.
کار این سوزن ها به این گونه است که ایجاد حفره های نازک با عمق مشخص بر روی پوست می کنند. متاسفانه استفاده از دستگاه های نیدلینگ که دارای جنس های مختلفی همانند: شیشه ای، سیلیکونی، پلیمری و… است و در ایران قابل دسترس نیستند.
نوع دوم: استفاده از دستگاه
در این روش از دستگاهی برای ایجاد منافذ بر روی صورت با فاصله معین و همچنین کنترل سرعت حرکت آن امکان پذیر است. در نتیجه می توان گفت سرعت و ایجاد منافذ معین این دستگاه نسبت به روش سنتی زیادتر و نتایج بهتری را به همراه داشته است.
اما نکته مهم این است که در هردو روش حالت زخم و روزنه های کوچکی ایجاد شده و سبب می شود تا سرم و سایر مواد درمانی از طریق این منافذ وارد پوست شده و آن را بازسازی و ترمیم کنند. در نهایت باعث نوسازی پوست می شوند.
پیش از انجام این روش سرمی و … به پوست تزریق می شود. این تزریق سبب تسریع تولید الاستین و کلاژن ها C حاوی موادی مانند : اسید هیالورونیک، ویتامین می شود که نتیجه مثبت در سرعت هرچه بیشتر جوانسازی و بازسازی پوست به همراه دارد.
وابسته به پوست افراد و میزان جراحت آن و همچنین تشخیص پزشک است که میزان نفوذ و عمق سوزن ها در پوست به چه اندازه باشد.
بیشتر بدانیم: مزو تراپی پوست
میکرونیدلینگ چه کاربرد هایی دارد؟
• جوانسازی پوست
یکی از مهم ترین کاربرد ها و اساسی ترین آنها جوانسازی پوست و رفع چین و چروک پوست است. دلیل چین و چروک ها در طول زمان این است که کلاژن ها کاهش چشم گیری پیدا می کنند و همین امر سبب افتادگی و ایجاد چروک در پوست می شود.
این روش باعث می شود تا با تزریق که حاوی مواد مغذی برای پوست است موجب افزایش الاستین ها وکلاژن ها شود و پوست دوباره جوان شود.
• درمان آکنه و جای جوش
همانطور که در بالا گفته شد، در این روش زخم های با روزنه های بسیار کوچک ایجاد می شوند. برای کاهش جای آکنه و جوش می توانید از ترمیم سازی مجدد استفاده کنید.
با در نظر گرفتن مراقبت های لازم، این ترمیم به خوبی صورت می گیرد و جای زخم قبلی را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.
• کاهش ترک های پوستی ناشی از حاملگی، لاغری یا چاقی
پوست دارای خاصیت کشسانی است که یکی از قابلیت های پوست بشمار می آید. با گذشت زمان این خاصیت پوست کمتر می شود.
علاوه بر این با عواملی چون چاقی، لاغری، حاملگی و… فشار زیادی به پوست وارد می شود و سبب از بین رفتن این حالت در پوست می شود.
این عوامل باعث ایجاد ترک پوستی در قسمت هایی از بدن مانند: ران، بازو، شکم و… می شود. استفاده از این روش باعث می شود تا مقدار زیادی از این حالت از بین برود و پوست سالم تر شود.
مراقبت هایی که باید قبل از عمل میکرونیدلینگ رعایت کرد.
• پاکسازی کامل پوست:در کمی قبل تر اشاره کردیم برای افزایش تاثیر این روش درمانی از سرم های تقویتی و ویتامین های خاص استفاده می کنیم.
از این جهت اگر خواستار هرچه بیشتر جذب این مواد هستید قبل از انجام این روش درمانی به صورت کامل صورت خود را با پاک کننده های مناسب پوست خود تمیز کنید.
• در هر وضعیتی هستید پزشک خود را در جریان بگذارید.
• اگر پیش از این دچار هرگونه ضایعه پوستی و یا به ماده خاصی حساسیت دارید پزشک خود را از آن مطلع کنید.
• پرهیز از هرگونه لایه بردار
• دو الی سه هفته قبل از انجام این روش استفاده از هرگونه لایه بردار را قطع کنید تا پوست استحکام خود را حفظ کند. چرا که حساسیت پوست در هنگام انجام این عمل زیبایی بسیار زیاد است.
بیشتر بخوانیم: مزوتراپی مو چیست؟
مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ
به دلیل منافذ ایجاد شده روی پوست، اولین نتیجه قابل مشاهده، کبودی و التهاب پوست است که باعث وحشت و ترس افراد زیادی می شود.
برای جلوگیری از وقوع این اتفاق می توان مواردی که به آن اشاره می کنیم را رعایت کنید تا هرچه زودتر نتیجه اصلی میکرونیدلینگ پدیدار شود.
6 نکته برای مراقبت های پس از میکرونیدلینگ
1. عدم استفاده از داروهایی که موجب التهاب می شوند(از قبیل بروفن و ادویل).
2. استفاده از میوه هایی که خاصیت بهبود جای زخم و ترمیم کنندگی دارند.
3. پرهیز از هرگونه فعالیتی که سبب تعرق می شود.
4. استفاده از کرم های ضد آفتاب(حاوی زینک باشد بهتر است).
5. پرهیز از محصولاتی که خاصیت اسیدی دارند.
6. در چند روز نخست از دست زدن به پوست خودداری کنید.
این مطلب ادامه دارد….